Megosztás
Értékelés

A TOP50 az új cél

0 értékelés
Értékeljen
2012-04-02 - Hazaérkezése után nem sokkal Timi sajtótájékoztatót tartott a Park Teniszklubban, ahol rajta kívül édesapja, Babos Csaba, edzője, Barátosi Levente és mecénása, Homonnay Géza vett részt.
 


Utóbbi, a Park Teniszklub tulajdonosa nyitotta a beszélgetést és elmondta, hogy másfél évvel ezelőtt azt a célt tűzték ki, hogy 2012 végére bekerüljön Timi a TOP100-ba.


"Meg szerettük volna mutatni, hogy itthon is meg lehet csinálni azt, ami külföldön sikerrel működik, hogy egy ígéretes játékost a megfelelő körülményekkel ellátva el lehet juttatni az elitbe. Timi minden álmunkat felülmúlta februárban, most már a legtöbb WTA versenyen és a GS versenyeken is főtáblás lehet. Természetesen továbbra is támogatjuk Timit, remélem még sok örömben lesz részünk."


"Tavaly sok mindenen változtattunk, sok álmatlan éjszakánk volt "- kezdte Levente. "A kitűzött cél a 150 pont volt a túra során, de 434 lett belőle. Timi korszerű teniszt játszik, jó a szervája és az alapvonalon is felveszi a versenyt mindenkivel. Még meg kell szokni ezt az új helyzetet, de nincs sok idő örülni és nem is szabad hátradőlni."

 

Csaba könnyeivel küszködve beszélt lánya sikereiről.


"Nagyobbik lányommal már végigcsináltuk ugyanezt, nála azonban nem volt meg a kellő szintű támogatás, de rá is nagyon büszke lehetek, hiszen az amerikai bajnokság egyik legendája lett és a Berkley-n végzett. Timi nagyon szerencsés volt, hogy Géza rátalált és hazahozta Angliából, a tornagyőzelmet pedig épp névnapjára kapta meg. A sikerek kulcsa az a csapat, ami most összeállt Timiért. Az olimpiai szereplés is nagyon jó lenne, az 56 között lévők biztosan ott lehetnek majd Londonban, de a kvalifikációs szisztéma miatt a 70-en belüliek is reménykedhetnek, sőt akár négy magyar is ott lehet majd a tornán."

Csaba azt is elmondta, hogy Timi a budapesti versenyen, valamint a Garroson és Wimbledonban is Arn Grétával fog párosozni.


Végül a főszereplő kapott szót, aki elmondta, hogy nagy ünneplésre Monterrey-ben nem volt lehetőség és ő is inkább a munkában hisz, az elengedhetetlen ahhoz, hogy továbbra is jöjjenek a jó eredmények.



"Természetesen edzünk tovább, de a legfontosabb, hogy fejben sokkal erősebb lettem és a győzelmek nagy önbizalmat is adtak, már elhiszem, hogy nyerhetek azok ellen a játékosok  ellen is. A tavalyi budapesti vereség jó tanulópénz volt, ott még rutintalan voltam, azt a meccset én vesztettem el. A szerva kulcsfontosságú eleme a játékomnak, de most már jó szerva nélkül is tudok meccset nyerni. A programomat persze kicsit át kellett alakítani, most Koppenhága, majd Fez és Budapest jön, utána pedig Madrid, Róma és a Roland Garros.Új célokat is ki kellett tűznöm magam elé, most ez az 50-be kerülés, ami nem elérhetetlen, hiszen megvédendő pontom nem nagyon van egy darabig. Az is érdekes, hogy míg Bogotában még levegőnek néztek a játékosok és nem nagyon tudtam kivel ütni, addig Monterrey-ben percek alatt találtam már edzőpartnert."


(MAGYAR TÁVIRATI IRODA)

Megosztás
Értékelés

Versenynaptár

0 értékelés
Értékeljen


03.22.-04.03.

MIAMI OPEN

Miami (USA)

6 844 139 USD

DOUBLES DRAW

 

04.04.-04.10.

KATOWICE OPEN

Katowice (POL)

250 000 USD

ENTRY LIST (SINGLES)

 

04.18.-04.24.

PORSCHE TENNIS GRAND PRIX

Stuttgart (GER)

753 000 USD

???

 

04.25.-04.30.

GP SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM

Rabat (MAR)

250 000 USD

 

04.30.-05.07.

MUTUA MADRID OPEN

Madrid (ESP)

4 942 700 USD

 

05.09.-05.15.

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA

Rome (ITA)

2 000 000 USD

 

05.15.-05.21.

INTERNATIONAUX DE STRASBOURG

Strasbourg (FRA)

250 000 USD

 

05.22.-06.05.

ROLAND GARROS

Paris (FRA)

GRAND SLAM EVENT

 

 

 

 

 

 

 


2016 MARCH