Megosztás
Értékelés

51.! Itt az új karriercsúcs egyesben! (2. rész)

0 értékelés
Értékeljen
2016-02-01 - Timi és Thomas Drouet nyilatkozata

Sikerült! Az Australian Open első fordulójában Timi hatalmas csatában győzött 6:7, 7:5, 7:5-re Heather Watson ellen és ez a siker a legfrissebb világranglistán is meglátszik. A 22 éves magyar játékos ugyanis a 60.-ról az 51. helyre lépett előre, ez pedig új karriercsúcs.

 

Timi idén már beállította pályafutása legjobb helyezését, a sencseni elődöntőt követően 59. volt. Ennek a helynek először 2012. augusztus 20.-án örülhetett. A jelenlegi ranglista sajátossága, hogy szerepel még a tavalyi US Openen győztes Flavia Pennetta is, aki a 2015-os szezon végén – elvileg – befejezte a pályafutását.

 

Timi tavaly párosban többször javított karrier- és magyar csúcsot, legjobbjaként a 8. (június 22.-én) helyen állt.

 

- Tavaly párosban, idén pedig egyesben sikerült karriercsúcsot javítanod. Mit jelent számodra ez a siker?

 

- Természetesen nagyon-nagyon boldog vagyok az új ranglista-helyezésem láttán! Az elmúlt néhány hónapban majdnem harminc helyet léptem előre. Ez nagyon bíztató és pozitív! Ez természetesen jó dolog, főleg annak tudatában, hogy az elmúlt másfél-két évben mennyit edzettem és mennyire keményen dolgoztam azon, hogy előrelépjek. Sokat segített, hogy párosban tavaly többször is magyar csúcsot értem el. Mindig is azt gondoltam, hogy a páros segíti az egyéni szereplésemet, játékomat is. Ez be is bizonyosodott. Remélem, hogy a közeljövőben még jobb leszek és még előrébb is kerülök majd a ranglistán.

 

- Mennyire jelenthet pozitív ösztönzést egy-egy új karriercsúcs?

 

- Ez rengeteg dolgot befolyásol. Elsősorban a versenyprogramomat, hiszen így nem kell annyi selejtezőt játszanom. Könnyebben állítok össze versenytervet, mivel a tornák jelentős részében immár főtáblás leszek. Ezen kívül természetesen az önbizalmamat is befolyásolja, ösztönöz a még több munkára és jobb játékra. Hiszen olyan hibába is beleeshet egy játékos, hogy kevesebbet gyakorol, ha elér egy kitűzött célt. Én is így jártam, amikor először top100-as teniszező lettem. Most már egészen más a helyzet, fokozatosan haladok előre, lépésről-lépésre. Tudom, hogy mennyi munka áll mögötte, így ez a karriercsúcs is még jobban ösztönöz és bíztat a munkára, mert látom, hogy van eredménye. Természetesen ezúton is szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a bíztatásért a Családomnak, az edzőimnek és a szurkolóimnak! Ahogy mondtam korábban, remélem, ez még csak a kezdet!

 

A 22 éves magyar játékos munkáját lassan két éve segíti edzőként Thomas Drouet, aki korábban együtt dolgozott Bernard Tomiccsal, majd a 2013-as wimbledoni diadal idején Marion Bartolival, majd Peng Su-ajjal.

 

"Először is azt szeretném mondani, hogy nagyon büszke vagyok Timi karriercsúcsára! Lassan két éve dolgozunk keményen, nap mint nap. Jól emlékszem arra, hogy két évvel ezelőtt, amikor Párizsban megnéztem a játékát, akkor az látszott, nincs túl sok önbizalma. Emiatt a ranglistán is visszaesett. Hosszasan beszélgettünk és elmondtam Timinek, hogy jelentős lehetőség rejlik a teniszében. De rengeteg munkára van szükség az előrelépéshez és ez egy hosszabb folyamat eredménye lesz. Három héttel később elutaztam Brazíliába és elkezdtük a közös munkát Tímeával. Nagyon nehéz pillanatokat éltünk át, főleg az elején, leginkább az újabb vereségek után…Előfordult, hogy 7-kor mentünk el edzeni, hogy legyen normális pályánk és a konditeremben is keményen dolgoztunk" – nyilatkozta Thomas Drouet.

 

A szakember Drouet kiemelte, hogy a nehéz időszak idején is tisztában voltak azzal, hogy a munka és a kitartás eredményre vezet.

 

"Hónapról-hónapra keményen dolgoztunk és így a játék összes elemében fejlődött. Ennek az eredményeként nyert Japánban (2014: Gifu), majd a szezon végén jött a végső siker Poitiers-ben, a 100 000 dolláros versenyen. Tavaly tovább fejlődött Timi játéka, már a nagyobb versenyeken is aratott szép győzelmeket. Marrákesben döntőt játszott, remek teniszezőket múlt felül. Utána pedig több kiváló teniszezővel volt szoros mérkőzése a szezonban. Mától az 51. helyen áll majd a ranglistán, ez további motivációt nyújt majd a közös munkához és reményt ad a még sikeresebb jövőhöz! Természetesen minden területen folytatni kell a kemény munkát, mert úgy gondolom, hogy Tímea még sokkal jobb is lehet. Szeretném megköszönni a Minket támogató személyek segítségét és külön köszönet illeti Tímea családját, a szponzorokat (MOL, Szerencsejáték Zrt., Mazda Hungary, Fila, Babolat)!, a kondiedzőt (Josko Silic)” - hangsúlyozta Timi edzője.

 

 

babostimea.hu - Nyomatékosan kérjük, hogy a honlapon található nyilatkozatokat, fotókat, videókat, információkat csak a forrás egyértelmű megjelölésével használják!!!

Megosztás
Értékelés

Versenynaptár

0 értékelés
Értékeljen


03.22.-04.03.

MIAMI OPEN

Miami (USA)

6 844 139 USD

DOUBLES DRAW

 

04.04.-04.10.

KATOWICE OPEN

Katowice (POL)

250 000 USD

ENTRY LIST (SINGLES)

 

04.18.-04.24.

PORSCHE TENNIS GRAND PRIX

Stuttgart (GER)

753 000 USD

???

 

04.25.-04.30.

GP SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM

Rabat (MAR)

250 000 USD

 

04.30.-05.07.

MUTUA MADRID OPEN

Madrid (ESP)

4 942 700 USD

 

05.09.-05.15.

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA

Rome (ITA)

2 000 000 USD

 

05.15.-05.21.

INTERNATIONAUX DE STRASBOURG

Strasbourg (FRA)

250 000 USD

 

05.22.-06.05.

ROLAND GARROS

Paris (FRA)

GRAND SLAM EVENT

 

 

 

 

 

 

 


2016 MARCH