Megosztás
Értékelés

Wimbledonig Svedova lesz Timi társa párosban

0 értékelés
Értékeljen
2016-03-19 - A magyar és a kazah játékos 2013-ban közösen nyerte a taskenti WTA-versenyt, ezen a héten pedig az elődöntőig jutott Indian Wellsben.

 

Timi és a kazah Jaroszlava Svedova megállapodott abban, hogy Indian Wells és Miami után is folytatja a közös szereplést, párosban. Eredetileg erre a két Premier-versenyre szólt a megegyezés, most pedig úgy döntöttek, hogy Wimbledonig, a 2016-os szezon harmadik Grand Slam-tornájáig meghosszabbítják az együttműködést.

 

A női párosban 2010-ben két GS-versenyen bajnok Svedova 3. helyen áll a világranglistán. A 28 éves, 2008 óta kazah színekben versenyző játékos a tavalyi szezon nagy részében Casey Dellacqua oldalán indult. A közös szereplés – más kiváló eredmény mellett - két újabb Grand Slam-döntőt hozott, a Roland Garroson és a US Openen. Dellacqua az idény hajrájában megsérült, majd az idei évet már más társ oldalán kezdte a két játékos.

 

Svedova 2016-ban a román Raluca Olaru, az ausztrál Samantha Stosur, majd Bethanie Mattek-Sands oldalán próbálkozott. Sydneyben Olaruval elődöntős volt a kazah játékos, majd Mattek-Sands-szal a legjobb nyolcig jutott Dohában. Ezen a héten pedig jött az újabb elődöntő, immár Timi oldalán.

 

- Az Australian Open után még „csak” arról volt szó, hogy Indian Wellsben és Miamiban játszotok együtt Jaroszlava Svedovával. Mi döntött amellett, hogy Wimbledonig meghosszabbítjátok ezt az időszakot?

 

- Igen, Melbourne-ben egyeztünk meg Szlavával, hogy együtt játszunk Indian Wellsben és Miamiban. Próbálkozott más partnerekkel és én is így tettem. Nem működött jól, emiatt döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk. Nyilván az is közrejátszik, hogy már játszottunk együtt korábban és eredményesek voltunk. Megvolt a feeling, az idézőjeles kémia, ami megengedte azt, hogy megállapodjunk Wimbledonig. Az is közrejátszott a döntésünkben, hogy Casey Dellacqua (Svedova tavalyi állandó társa) sérült volt, és nehezebben tért vissza. Nagyon örülök, hogy meghosszabbítottuk az együttműködést, hiszen Szlava nagyon-nagyon kedves lány, jó team van mellette. A férje ritkábban, az edzője pedig mindig utazik vele. Jó hangulatú párosokat játsszunk játszani és jókat tudunk edzeni. Ez is nagyon fontos!

 

- 2013-ban szettveszteség nélkül nyertétek a taskenti versenyt. Miben változott azóta a kettőtök játéka?

 

- Ez érdekes. Ő is a fonák oldalon érte el a legjobb eredményeit párosban, most velem mégis a tenyeresen játszik. Így sikeresek lehetünk együtt is. A 2013-as közös verseny óta rengeteget fejlődtem, Svedovának is nagyon jó éve volt tavaly, mind egyéniben, mind párosban. Főleg párosban. Nálam az a fontos fejlődés, hogy érettebb lettem és tapasztaltabb. Ő pedig tudja hozni a saját szintjét. Szerintem ezért tudunk jól együttműködni. Mindketten agresszív stílusban szeretünk játszani, mindketten jól mozgunk a hálón. Remélem, hogy minden versenyen eredményesek leszünk. Minden esélyünk megvan erre.

 

- Mi lehet az erőssége a kettőtök párosának?

 

- Egy párosnál mindig az a legnagyobb erősség, ha jó a hangulata. Ezért is voltunk sokáig eredményesek Kristina Mladenovic-csal. Úgy érzem, hogy ez Szlavával is működni tud. Idősebb, tapasztaltabb játékos, ilyen téren sokat segíthet. Fontos tapasztalatokat adhat át a taktika terén és tapasztalatai is segíthetnek. Hiszen többszörös Grand Slam-győztes! Én vagyok az energia:) Nagyon jól működhet együtt ez a kettő. Az agresszív tenisz, az, hogy variáljuk a játékot, a hálón sokat próbálunk mozogni: ezek fontos elemek a női párosban. Remélem, hogy az Indian Wellsben szerzett tapasztalatok is a javunkat szolgálják majd. Bízom benne, hogy még jobb is lesz a párosunk.

 

JAROSZLAVA SVEDOVA (KAZAHSZTÁN)

NÉVJEGYKÁRTYA

Született:

1987. szeptember 12. (Moszkva)

Magasság:

1.80 m

Profijátékos:

2005 óta

Ütőfogás:

Jobb kezes (két kezes fonák)

Világranglista-helyezés (páros):

3.

Legjobb helyezés (páros):

3. (2016. február 23.)

Grand Slam-győzelmek (páros):

2 (+ 3 döntő): 2010 (Wimbledon, társ: Vania King), 2010 (US Open, társ: Vania King)

WTA (és Grand Slam)-tornagyőzelmek (páros):

12 (+ 12 döntő): 2009 -Pattaya City (társ: Tamarine Tanasugarn), 2010 - Wimbledon (társ: Vania King), US Open (társ: King), 2011 – Washington (társ: Sania Mirza), Cincinnati (társ: King), Moszkva (társ: King), 2013: Florianopolis (társ: Anabel Medina Garrigues), Taskent (társ: BABOS TÍMEA), 2014 – Florianopolis (társ: Medina Garrigues), Charleston (társ: Medina Garrigues), 2015 – Madrid (társ: Casey Dellacqua), Hongkong (társ: Alize Cornet)

 

 

babostimea.hu - Nyomatékosan kérjük, hogy a honlapon található nyilatkozatokat, fotókat, videókat, információkat csak a forrás egyértelmű megjelölésével használják!!!

Megosztás
Értékelés

Versenynaptár

0 értékelés
Értékeljen


03.22.-04.03.

MIAMI OPEN

Miami (USA)

6 844 139 USD

DOUBLES DRAW

 

04.04.-04.10.

KATOWICE OPEN

Katowice (POL)

250 000 USD

ENTRY LIST (SINGLES)

 

04.18.-04.24.

PORSCHE TENNIS GRAND PRIX

Stuttgart (GER)

753 000 USD

???

 

04.25.-04.30.

GP SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM

Rabat (MAR)

250 000 USD

 

04.30.-05.07.

MUTUA MADRID OPEN

Madrid (ESP)

4 942 700 USD

 

05.09.-05.15.

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA

Rome (ITA)

2 000 000 USD

 

05.15.-05.21.

INTERNATIONAUX DE STRASBOURG

Strasbourg (FRA)

250 000 USD

 

05.22.-06.05.

ROLAND GARROS

Paris (FRA)

GRAND SLAM EVENT

 

 

 

 

 

 

 


2016 MARCH